Followers

Thursday, May 21, 2009

Aku Lebih Tahu...

Musim periksa...Kak Long sibuk 'baca' buku selepas beberapa kali ditegur, Abang Ngah lak sibuk 'buat' kerja sekolah, juga selepas kena 'syarah'...Abang Lang mundar mandir, kejap kacau Kak Long, kejap usik Abang Ngah...tak boleh jadi ni...

Aku : Abang Lang mari sini...kita baca buku!

Kelihatan Abang Lang sangat gembira lantas duduk diribaanku.

Aku : a + yam = ayam!

Abang Lang : a + yam = ayam!

Masa terus berlalu...

Abang Lang: Babenjoji!

Aku: Mana babenjoji?

Abang Lang : Ni!

Aku: Hahahaha!

Babenjoji?

DUN: Seronok belajar bahasa budak-budak nih!

20 comments:

julietchun said...

nasib baik ada gambar, kalo tidak tak tido ler dok memikirkan babenjoji tu menatang apa,kekekee.

ONE ZABA said...

sama la aku pun juliet...haaa.... boleh tido la mlm ni.

iina said...

babenjoji? mende tuh bahasa baru ekk hehehehe.. sambil buka mata beso2..

4 'so' bersaudara... said...

Acik, tanya angah tau..

mana dia dapat istilah tu? kena siasat.. dan dr mana dia tgk 1st time gmbr td tu? emm... hebat sgt ni!

sonata anak kancil said...

babenjoji tu apa benda?

nampak macam kereta, pas tu nampak macam ada scale (tempat timbang tepung dll nak buat biskut).

last : bahasa apa menda ni???dalam kamus dewan ada tak? dalam wikipedia ada tak?

ha ha ha...banyak soal lak orang tua ni...bosan aku ( berkatalah abang lang dalam hati nya )

DUN Behrang 2020 said...

To Julietchun:

Tu gambar hiasan jerk...bukan babenjoji...bangun cpt, jgn tido...kena sambung pikio!

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Samalah cam juliet...kena kansel tido tu...cuba intai2 celah2 pokok stoberi tu kot2 ada babenjoji...hahahaha!

DUN Behrang 2020 said...

To iina:

Bahasa budak2 camni la...nasib bek aku dpt tgk gambo...kalo idak aku pun tak tido malam kot! Tp bukan dalam gambar tu k! Mari meneka...!

DUN Behrang 2020 said...

To 4 'so' bersaudara:

Bukan angah la tp alang, dah tanya dia mana babenjoji...dia kata: 'ni', tanya lagi mana dapat nama tu, dia kata: 'ni...ba ben joji'. Hahahaha!

DUN Behrang 2020 said...

To sonata:

Setakat ni jawapan yang paling hampir...

Dlm kamus tak de...dalam wiki pun tak de...dalam kamus bebudak je...

Abg Lang kata dia tak bosan...sebut betul2 pun dia tetap sebut babenjoji! Sedap disebut kot perkataan tu...

sonata anak kancil said...

lori / kereta bomba. Sebab dia tengok lori - disebutnya joji...sebut loli tak reti!

DUN Behrang 2020 said...

Hahahaha...ni kena bagi hadiah ni tapi suku jerrrr...sbb jawapan tak penuh!

sepohonkayu said...

babenjoji?

gabungan bapa + lori= lori besar...

err... betul x?

***

Rashid said...

hhehe..macam-macam istilah budak sekarang ni kan.. adoii.. fenin fenin..

DUN Behrang 2020 said...

To sepohonkayu:

Betullllllll...tp satu je...sebenarnya ada 3 + 1, babenjoji tu gabungan bas + van + lori...hahahaha! Nampaknya anda semua tidak berjaya memenangi hadiah makan malam bersama DUN Behrang 2020...x pe...cuba lagi...!

DUN Behrang 2020 said...

To cgu Rashid:

Tu la...mmg fenin...kalo x tgk gambarnya harus fenin gak...nasib baik dia tunjuk...gelak je laaaa!!!

arryani said...

Mati2 aku ingat babenjoji tu sejenis kueh jepun...Setidak-tidaknya, egg benjo...Confused tul bebudak nih..

DUN Behrang 2020 said...

To arryani:

Ok le tu...pasni ko buat satu resepi kueh guna nama ni...sure org jepun suka punye!!!

LiNda said...

eiii... apake jawapanya ?

saya nak tau gak...

heheh salam ziarah .

DUN Behrang 2020 said...

To linda:

Babenjoji = Bas + Van + Lori! Hahahaha!