Followers

Wednesday, May 27, 2009

Madu Dan Racun...

Aku tertarik dengan laporan sebuah akhbar tempatan hari ini yang bertajuk : 'Suami Curang, Isteri Enggan Bermadu Punca Cerai'...

Persoalannya:

Mengapa suami harus curang sedangkan sebelum kahwin, isteri adalah segala-galanya...lautan api sanggup direnangi dan macam-macam lagi kesanggupan yang Superman dan Super Hero yang seangkatan dengannya pun berfikir dua tiga kali sebelum melakukannya...

Mengapa isteri enggan bermadu sedangkan suami hanya 'pinjaman' di dunia ini..biasala kan barang-barang pinjam ni memang selalu dikongsi...bukan luak pun!

Mengapa mesti cerai sedangkan tidur sorang2 ni bukannya best pun!

DUN: Madu di tangan kananmu...racun di tangan kirimu....

22 comments:

julietchun said...

aku rasa best tido sorang sebab katilku single,kekekke.

ONE ZABA said...

yaaa....mari kita cari madu.

DUN Behrang 2020 said...

To juliet:

Oleh kerana katil ko single...dimaafkan...dah single takkan tido berdua lak kan...harus satu asyik tergolek ke bwh je...

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Kat sini lom musim lebah buat madu la bro...plg2 tidak adala la pakcik2 datang bwk madu berbotol2...madu hutan pahang katanya...

Na Shari said...

Isu sensitif ni...tak berani nak komen lebih2...

:)

Tumpang baca komen je la kot...

sonata anak kancil said...

hidup sihat dengan bermadu....
belah2 nun banyak madu kot...

LiNda said...

isk.. tak baik tau pilih tangan kiri . Racun tuh membunuh .

So, saya pilih tangan kanan .. Madu segala Ubat .

Aperrr ? tak okey ke jawapan saya ?

GPI SKSV said...

emm...
err...
emm...

kalo topik pasal madu je, panas la jadi nya! mmg sifat asal madu itu.. 'memanaskan'

DUN Behrang 2020 said...

To Na Shari:

Selalunya sensitif bg org ppuan...bermadu tak salah...cuma hargailah pengorbanan dan kesetiaan si isteri yg sudi menerima si suami seadanya....

DUN Behrang 2020 said...

To sonata:

Madu mmg sihat dan 'menyihatkan'...kat mana banyak 'bunga', kat situ banyak la 'madu'...

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Ok sesangat jawapan tuh...madu di tangan kananmu...dah sah2 madu tu tak 'membunuh' dan 'manis'...

DUN Behrang 2020 said...

TO GPI:

Sifat madu memanaskan...sapa2 yg cepat sejuk amalkan la madu...sapa yg cepat panas...kurang2kan lah sket...madu campur telur ayam kampung ok tak?

arryani said...

Wah...wah...wah...si One tu!! Cuba tarik sikit telinga dia..Bukan main lagik eh...Kang tak pasal2 bertelur dahi balik kang One oiii!! hahaha

p/s Harus aku hntr report kat akak nih...ngeh3X

DUN Behrang 2020 said...

To arryani:

One tu nak cari madu asli...khabarnya kat perak ni betul2 asli...bukan ada maksud tersirat tu...jgn report dulu k...hahahaha!

azlanlin said...

Oleh kerana katil ko single... dimaafkan...dah single takkan tido berdua lak kan...harus satu asyik tergolek ke bwh je...Bagaimana pulak yang baru-baru kawin. Maklum le, hanya mampu ada katil single. Boleh ke di katil single, tidur dua orang secara bertingkat? Nak beli katil tingkat, tak mampu lak... hehehe

Boleh ke Mr Dun?

DUN Behrang 2020 said...

To azlanlin:

Wah lama bertapa ek...!

Baru2 kawin, yg mampu beli hanya katil single nak wat camne...takkan sorang nak tido bwh lak...kalo sanggup kena la gilir2...

yg lama kawin pun kalo teringin nak tido katil single pun polis bukan tangkap...tido le bertingkat2...tak gitu? Hehehe!

Zakaria Abdullah Sani said...

Ini isu menarik ni, Tengok gambar pun dah rasa tertarik, menarik.Terfikir teman ...'Gambar madu sedang diperah'...
Persoalannya, siapa yang memerah madu ? Aha ! Manusiakan?
Agaknya, apanya rasa madu nii...manis atau masam ? Tentu, jawapanya 'manis'..Semua orang suka 'manis'? Anda suka manis kan ? Walaupun anda tahu, manis tu boleh mendatangkan musibah...sakit kencing manis....tapi kita 'lantok' juga makanan yang manis2.Maklumlah hospital ada banyak ubat..
Persoalannya, madu boleh jadi racun, jika kita tidak pandai mengurus madu itu...
Tapi jika kita pandai menguruskan madu, ia buka satu penyakit tetapi ubat penyembuh paling mujarab.
Kesimpulannya; Jika kita ditakdirkan di 'madu'terimalah takdir itu kerana ada kebaikan disebalik 'dimadu'.Tetapi jangan suka-suka bermadu kerana madu itu jika terlebih 'dos' boleh mendatangkan mudarat kepada diri.
zas

DUN Behrang 2020 said...

Teman setuju bebeno yop! Pandai2 le 'urus' madu...kat rumah pun tinggal setengah botol je tu...nunggu pakcik jual madu tu datang lagi....

ANUAR ZAIN said...

Sangat lumrah sekarang ni.. Orang pompuan ni dia tak mahu ker payung emas kat syurga nanti! Saya cuma memperingati jer...

DUN Behrang 2020 said...

To anuar zain:

Wah, tgk nama punyalah teruja..! Apapun bro biasa la...dorang tak bagi pasal dorang sayang sangat2...tu yg tak nak kongsi2....

kakngah said...

menurut salleh yaakob ~ kawen 3 kerana Allah Ta'ala

DUN Behrang 2020 said...

To kakngah:

yang penting niat....!Hihihi!