Followers

Friday, February 5, 2010

Menghitung hari...

Soalan:

Tulis SATU ayat berdasarkan gambar dan perkataan yang diberi.


Mardhiah setelah berusia 60 hari


Batu yang terakhir...(gambar diambil semalam)


DUN: Rasa macam jadi cikgu sekolah rendah la pulak...

20 comments:

kakngah said...

straight to d point, sy xfaham apa hubung kait mardiah dgn batu tu. dia buat main batu seremban ke??

ONE ZABA said...

ko dah nampak anak bulan ke...

dah boleh bukak pose ke tu!!!!

Zyma Da` Catwoman said...

Salam DUN....

Anak ko ada mata bulat. Pipi tembam.

Batu tu lak bulat.

Errkkk, ada kaitan ke??

Aku blur....

;)

DUN Behrang 2020 said...

To kakngah:

Hanya Shifu, One Z dan spesies2 nye jer yg paham...kalo kakngah tanyo en rosman...kot2 dio paham...hehehe!

Dio tak buek main batu seghomban...ayah eh main baling dalam longkang...

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Kena panaskan kelamai ni...raya!!!

DUN Behrang 2020 said...

To Zyma:

Salam,

Ko blur pasal tgk suma benda bulat2...cuba tgk benda lonjong ker...tiga segi ker...huhuhu!

julietchun said...

Aku lupa nak buat ayat bila tengok mardhiah yg tulus mulus tu, alahai comeiinya.

DUN Behrang 2020 said...

To juliet:

La...nape leh jadi gitu...aku mmg cadang nak bagi ko jadi pemenang utama...walau ayat ko ntah ape2...tak de rezeki le tu...cuba lagi ye!

GPI SKSV said...

Tanggal 5 + 1
Bulan dua, dua puluh sepuluh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 5 + 1
Bulan dua dua puluh sepuluh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga DB2020
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
lima + satu bulan dua,
dua puluh sepuluh
Hari mulia negaraku merdeka

DUN Behrang 2020 said...

To GPI:

Fuh..bersemangat la bro...masa baca komen ni siap berdiri lagi...ada harapan menang hadiah shopping kat TF...harapan je la...menang ke idak kena tunggu pengurusan TF umum!

sonata anak kancil said...

Mardhiah setelah berusia 60 hari sudah pandai meletakkan batu yang terakhir....( gambar diambil
semalam )ke dalam mangkok berwarna hijau....

DUN Behrang 2020 said...

To kak sonata:

Wah...GPI dan ada pencabar...kita tunggu selepas tarikh tutup peraduan...hihihihi!

iina said...

1 ayat jek ke?comel mardhiah ekk.. batu tuh nak buat batu cincin ke?

LiNda said...

Pastikan batu yang terakhir itu awak baling jauh-jauh tauuuu...

dikhuatiri...

tahun depan kang kena baling lagik !

hahahaha

LiNda said...

apapun...mardhiah sangat chomel !

Rashid said...

ermm.. kaitan ek? ishh tak nak buat tafsiran bila tengok baby tu.

comelnya..

DUN Behrang 2020 said...

To iina:

Buat loket ok gak kan...tp batu tu dah buang da...

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Alamak...baling kat depan tu jer...k la nanti baling2 semula..jauh2!

DUN Behrang 2020 said...

To Cgu Rashid:

Hahahaha...andaian buleh...tafsir jangan...nanti ada yang kena hurai satu persatu...hihihi!

Che' Pit said...

lalu dinding pun kembali benafas lega..

asyik kena cakar jer, ngeh ngeh ngeh..