Followers

Wednesday, July 15, 2009

Aku Pasti Datang...

Kesempatan yang ada waktu 'kedinginan tengah hari', membawa aku menziarah blog rakan-rakan dan antara yang menarik adalah petikan kata-kata hikmah dalam blog seorang rakan...

'Penyesalan terbesar dalam hidup ialah risiko yang kita tidak ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada lagi peluang kedua..'

Sebenarnya sudah beberapa kali aku berdepan dengan situasi sebegini...'malas' nak berdepan dengan risiko sebolehnya...dah nama pun risiko kan! Tapi bila terbaca ayat yang kedua tu membuatkan aku 'renung-renung' kembali...lantaran itu juga aku terima 'penghijrahan ke Gopeng' dan untuk satu lagi risiko yang bisa membahagiakan...ayat ini mencadangkan agar diteruskan...

Penginapan di Herritage Hotel, Cameron Highlands

DUN: Petang ni ambil risiko 'serang' tempat kerja One Z!

21 comments:

LiNda said...

Persoalan sebenar adalah ..

Adakah anda berani mengambil risiko?
berhadapan dgn risiko atau
sanggup menentang risiko ?

Itu kena fikirkan sendiri lah.. tapi saya percaya , apa yg berlaku adalah REZEKI !

GPI SKSV said...

Ubah angin pulak yob! jauh berjalan luas pemandangan...

ONE ZABA said...

ahlan wasahlan...

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Betul tu Linda...ada hikmah disebaliknya...

DUN Behrang 2020 said...

To GPI SKSV:

Bukan stakat luas pemandangan...sayup2 mata memandang bro!

DUN Behrang 2020 said...

To one z:

Asyik dok dgr org jauh2 je yg sampai...jeles gak!

Na Shari said...

Na pun suka mengelak dari ambil risiko..But, bila fikir balik...Selagi kita lari dari risiko...selagi tu la problem tak settle...

ku tak sempurna said...

mmg risiko besar tu bila ko serang one z... hihihi

julietchun said...

tahniah kerana anda berani mengambil risiko. Tetibe aku rasa macam aku ni ketua jabatan ko plak,kekekekeke. jumpe Onez buleh pekena sate.

DUN Behrang 2020 said...

To Na Shari:

Bila kita selalu ngelak dr mengambil risiko...kita takkan tahu apa yg ada disebalik risiko tu kan...

DUN Behrang 2020 said...

To KTS:

Dah serang dah...tp aku kalah dengan senyum lebor dan tangan terbuka one z dan staf pejabat dia...

DUN Behrang 2020 said...

To juliet:

Leh ke ko jd bos aku...hehehe...menu dh tukar la...vadai ngan masak lodeh...sedap woooo...hari2 pun larat oooo...no more satay...

xiiinam said...

salam.....


Saya nampak Julietchun,KTS dan OneZaba di sini, lalu bertandang singgah.....kerana saya selalu ke rumah mereka..

....indah hiasan dalaman ruang tuan rumah ni....

DUN Behrang 2020 said...

To xiinam:

Ye ker...kami selalu wat 'study group' sama2...apapun slmat datang dan terima kasih...senang2 dtg lg ye...jgn memalu...wat cam umah sendiri pun x pe!

Shifu67 said...

diusia kini.... aku pun dah tak berapa nak ambil risiko terutama bab pindah2 ni... tapi kalau setakat risiko kena sumpah & maki oleh puak2 hijau tu tak de hal laa.... kacang je tu.... :)

selamat bertugas di tempat baru....

emmm... aku dah nak masuk 20 tahun keje, baru 3 sekolah yg jaraknya tak sampai 10KM dari sekolah lama bila bertukar... termasuklah 5 thun kat PKG.... kalau kena tukar sekarang ni... emmm tak sanggup aku ambil risiko.

Shifu67 said...

eh... awek penunggu menara condong pun ada kat sini rupanya... tak perasan pulak tadi... hehehe

iina said...

selamat berhijrah.. penat juga berulang alik tuh.. takpe dah kerja.. hijrah itu ada pahala tuh kalau disertakan dengan biat yang ikhlas ;)

DUN Behrang 2020 said...

To shifu67:

Nilah penempatan tmpt kerja terjauh setakat ni...sebelum ni suma dekat 'kiri kanan' rumah je...

Tu yg kena ambil risiko sekarang ni...supaya pasni x yah berisiko lg dah...

Risiko kena sumpah & maki? Hahahaha!

Awek menara condong tu baru je datang...duduk pun lom panas lg...

DUN Behrang 2020 said...

To iina:

Kalo bujang x pe la...ni dh berkeluarga ni sian lak kat Cik Ayang ngan anak-anak...

Dah tugas...harap2 ini untuk sementara waktu je...

kuIna said...

ada risiko ker g ngintai OZ kat puncak tu.....

DUN Behrang 2020 said...

To kulna:

Risikonya mula2 salah masuk pintu...hahaha...tp kontrol beb!