Followers

Thursday, July 2, 2009

Tangisan Marhaen...

Dua tiga menjak ni aku agak sibuk, berkursus di Kampar la...pastu 'panjat' Cameron Highlands untuk bermesyuarat...sempat gak la jumpa 'jantan terhangat atas gunung' tu biar pun seketika cuma, janji nak jumpa semula kemudian...leh 'posing2 macho' tepek dlm blog ni...tapi kita hanya merancang...len kali ye bro!

Di selang seli lak ngan aktiviti di 'kawasan jajahan' : Sambutan Hari Guru Peringkat Daerah, Lawatan Pengarah, Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Daerah, MTQ pegawai2 kerajaan peringkat negeri dan macam2 kesibukan yang lain...biasala tu!

Dalam pada tu sempat gak lak tengok2 tv, baca paper, nak tahu gak isu terkini dan salah satunya yang agak menggerunkan ialah H1 N1! Saban hari ada sahaja 'tangisan' terbaru, membuktikan bahawa penularan jangkitan yang tidak dapat dikawal sepenuhnya...sesiapa sahaja boleh dijangkiti..!

Dan semalam, pagi petang siang malam 'orang-orang kesihatan' sibuk keluar masuk Bandar Behrang 2020, harap-harap bukan pasal H1 N1!

DUN: Time gini lak selalu out station nye...6 hingga 9 Julai terlibat ngan 'Siri Jelajah Perak' lak...kesian Cik Ayang!

10 comments:

Na Shari said...

Harap2 Behrang tak diserang H1N1...Dekat dah tu dengan Trolak... :)

azlanlin said...

Ada jugak isu sorang murid di SKTM. Dapat tau bila berborak dgn GBnya pagi semalam. Orang kesihatan juga dah mai ke sekolah. Tak tau apa kesudahan ceritanya..

DUN Behrang 2020 said...

To Na Shari:

Harap2 camtu la walau angin2 tu dah ada...dgr citer lg kat spital slim dh ada 2 kes!

DUN Behrang 2020 said...

To Azlanlin:

Kesudahan ceritanya mmg lom tahu tp pertengahan ceritanya rumah dia la yg org2 kesihatan pergi malam tadi!

ONE ZABA said...

ada umur..jumpa lagi

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Kalo ada sumur di ladang, boleh teman menumpang mandi...sedap wo CHnye satay kajang, lebih2 lg kalo dpat free...

julietchun said...

Cik Ayang faham tanggungjawab suami tercinta pada nusa dan bangsa. Kalo naik atas gunung aku nak suruh One belanja sate jugaklah.:D

LiNda said...

hermm.. H1N1 seperti bom jangka yang akan meledak pada bila-bila masa sahaja .

Dulu kan.. time SARS, saya dan anak saya pernah admit kat Spital Ipoh and dikuarantin selama seminggu di rumah .

Seksa tau ..masa kat Hspital lagi kami dah kena 'kawal' and terputus hubungan . kena cucuk ambik darah lagi .

so, utk kali ini, saya memang berhati2 and sentiasa alert keadaan sekeliling .

DUN Behrang 2020 said...

To juliet:

Gerai sate tu 'depan' rumah one je...aku hari tu silap sbb ajak dia dah lewat malam...kena lak malam tu rupanya malam jumaat!

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Tu la...nmpk cepat sgt penularannya...bila agaknya nk reda ye...nk jejalan pun takut!