Followers

Thursday, July 9, 2009

Jatuh Cinta Lagi...

Hari ni aku melaporkan diri ke tempat kerja yang baru...siap 'ditemani' bos lama...dan seorang lagi bos dari Selekoh...

Sampai di tempat kerja baru dan menyerahkan 'dokumen' yang berkaitan, aku dan 'ahli rombongan' dijamu makan tengah hari dengan hidangan yang sangat menyelerakan, kebetulan di tempat baru sedang berlangsung satu bengkel yang turut dianjurkan rakan-rakan sedaerah baru ini.

Sambil diperkenalkan (walaupun memang dah kenal), aku dapat rasakan 'kedatangan' aku diterima. Sempat menjenguk bilik yang telah disediakan : siap ada tandas dalam bilik, sofa dan tv! Dan yang paling best, layanan 'geng2' baru ni memang kelasssss!

Terima kasih geng2 Kinta Selatan...korang memang da bomb!



DUN: Tak sempat tengok paip air beso gedabak tu sebab ikut lebuh raya!

18 comments:

ONE ZABA said...

kalau ko lalu bawah paip beso tu... ko lalu la depan umah mak aku.

LiNda said...

amboi... indah dan puitis .

Bagusnya.. contoh yang terbaik ketika ingin 'diterima dan menerima' .

hahahaha ... paip sebesar alam tuh kena batang idung, baru nampak agaknya .

iina said...

apa yg special paip beso tuh?? ;)

GPI SKSV said...

CINTA PANDANG PERTAMA!

sonata anak kancil said...

Tahniah! Dah hakiki....jauh gak ye? kejap aje tak - pas tu kelain pulak...

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Ye ker bro...nanti le kalo bkesempatan teman intai2 dari tirai kamar...

psst...13-16 Jun geng perak serang tanah rata lagi skali bro!

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Bukan apa...'bila diri disayangi' kita pun kena 'menyayangi'...tak gitu?

hahaha...tgh kelam kabut lagi nih...'opis' lak kat depan skit susur keluar highway tu...tak sempat 'jelajah' kwsn gopeng lagi...

DUN Behrang 2020 said...

To iina:

Kena tanya orang2 yg ada nostalgia ngan paip beso tu...nanti le aku cuba cari rahsia dalam rahsia...

DUN Behrang 2020 said...

To GPI:

Cinta pandang kedua yg benornye...ari tu singgah sekali ikut kawan...tp cinta kat tempat kerja je...bukan org2 kat situ...'setiaku di sini!'

DUN Behrang 2020 said...

To sonata:

Terima kasih...jauh tu mmg jauh...bukan kita yg menentukan...kejap ke lama, kerja mesti mcm biasa gak kan...walaupun ada dah yang tanya adakah ini sekadar batu loncatan?

julietchun said...

dlm bilik siap ada tandas, macam master bedroom plak,hhehee.

ku tak sempurna said...

jumpa yg baru, lg bagus, jgn lupa yg lama, ya ... :D

DUN Behrang 2020 said...

To juliet:

Tu la...org dh sediakan...kita terima je la...tv tu pun aku ingat nk keluarkan la...kang tak psl2 aku dok tgk sinetron memanjang!

DUN Behrang 2020 said...

To KTS:

Yg baru ditatang, yg lama disayang...jgn jadi mcm tanggang!

Zakaria Abdullah Sani said...

Wah duh-waduh...Pak Dun....Bapak tu
kar tempat keje ye.....
Suasana dengar cerite..ok....tahniah.

opis baru, kawan baru, tandas baru, bos baru, bilik baru....makan respi baru...

Bagi teman kat sini, jangan hang bawak tikor bantal udah...janji hang ada kat sebelah.......jiran zas.

DUN Behrang 2020 said...

To ZAS:

Teman je yg ke sana...hati teman, cinta teman, kasih sayang teman suma kat sini...dapat lak jiran2 yg baik hati...

Na Shari said...

Semangat pun mesti baru... :)

DUN Behrang 2020 said...

To Na:

Smgt mmg kena baru...inila masanya keupayaan dan kredibiliti kita 'dinilai'...