Followers

Friday, October 16, 2009

Setelah Pertemuan Ini...

Tarikh : 15 Oktober 2009

Tempat : Makmal Komputer Upsi

Aktiviti : Bengkel Penghasilan Asas Blog

Anjuran : PPGB Kohort 7 UPSI

Buat pertama kalinya aku dipelawa untuk berkongsi pengalaman dalam bidang blog dengan bakal graduan PPGB Kohort 7 UPSI. Kalau dengan guru-guru tu biasa la jugak...tapi dengan 'kelompok baru' ni sedikit 'menggerunkan' pada awalnya...namun kesediaan dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh mereka akhirnya menjadikan suasana pada petang itu agak ceria dan menyeronokkan walaupun raut-raut lesu kian terpapar...sampai jam 6 lebih weh! Semoga kumpulan ini akan menjadi penulis blog yang hebat pada masa akan datang...

Sesi memperkenalkan 'penceramah'...
Kelihatan dalam gambar ialah Pengerusi Majlis dan Pengarah Projek...

Peserta yang sedang bersiap sedia untuk memulakan 'pembelajaran'...

Dan pada akhir sesi, aku 'dibekalkan' dengan 'cenderamolot' yang cantik hiasannya dan satu sampul surat putih yang 'penuh makna'...terima kasih kepada semua...yang paling aku seronok bila tengok anak-anak teruja 'mengulit' cenderamolot yang menarik dan meliurkan itu...

Aku gelar cenderamolot sebab sekejap ada...sekejap dah tak ada! Tapi yang cenggini lagi besh...semua leh rasa...tenkiu 10x!!!

DUN: Bro Azlan...jangan kata aku tak nak masuk UPSI...petang semalam aku dah membuktikannya...!

37 comments:

Kasmawati Othman said...

Saya adalah peserta Bengkel Penghasilan Blog tersebut. Walaupun sebelum ini dah pernah buat laman web yang ambil masa yang lama tapi penghasilan blog kini mudah, cepat, dan banyak bahan. Sekali lagi saya nak ucapkan ribuan terima kasih cuma terkilan tak sempat sesi bertanya kerana masa tidak mengizinkan.
Tahniah DUN Behrang 2020....

iina said...

Akhirnya masuk gak upsi.. aikk sekian lama duk area situ baru nie nak masuk upsi ke?? kim salam ngan upsi ekk.. thn depan saya balik.. lepas tuh leh ler selalu2 masuk upsi ;)

ONE ZABA said...

tu baru betul masuk U balik hari namanya.

LiNda said...

Cayalah dapat masuk U..

Saya tumpang bangga.. termasuk pakcik jaga , tukang kebun.. mak cik cafe ... dan sesiapa sajalah pun rasa gembira . Tahniah tahniah !

wakakak... lariksss..

leeza said...

Saya peserta remaja senja untuk bengkel penghasilan blog kelmarin. Bila lihat, hasil kerja sendiri, seronok rasanya. Bersemangat! Namun, dek kerana banyak unsur lupaan, saya mohon kiranya YB dpt emailkan manual secara hand on yg boleh diikuti oleh orang-orang macam saya. Terima kasih dan setinggi tahniah atas kesabaran YB mengajar kami kelmarin.

Shifu67 said...

wahhh... boleh la tambah list reader nii... (tambah peminat.... tambah....)

11. KOS PENGURUSAN

11.1 OS29000 - Makan Peserta
36 orang x RM5.00 x 1 hari = RM 165.00
- Saguhati Fasilitator
1 orang = RM 200.00


pehhh... lumayan gak tu... hehehe

Rashid said...

wah pakar blogger diundang khas tu. Bukan senang nak masuk U utk berikan ceramah & latihan.. tahniah DUN!!

rasa malu je nak masuk U.. hehe

azlanlin said...

Tahniah bro... ilmu yang ada dipanjang-panjangkan. Moga terus berpanjangan...

Lepas ni boleh masuk U lagi...

Zyma Saad said...

Ko dapat cokolat ye?
Aku ada chance nak tumpang makan sama tak??
Huhuhuhuhu.....

Congrats!!!! :)

ONE ZABA said...

hepi depavali..

" தமிழ் மொழியை சுவாசிக்கும் மலேசியப் படைப்பாளர்களே, பன்மொழியும் பல்லின மக்களும் வாழும் மலேசிய நாட்டில், தமிழ் மொழிக்காக தொண்டாற்றிய பேரருளார்களை இளைய தலைமுறையினர் மட்டுமல்லாது உலகமெங்கும் வாழும் தமிழ் மக்கள் அறிந்து கொள்ள இந்த அகப்பக்கம் நீண்ட யாத்திரை மேற்கொண்டுள்ளது."

pecah kaca pecah gelas. lepas baca harap balas...wakakaka!!!

xiiinam said...

'Cenderamolot' tu....


Slurrpp....

GPI SKSV said...

kalo teman tau ada lagi cenderamolot yg BEST tu.. teman dah ketuk pintu pagor rmh miker ptg tadi.. tp kesian sbb rasanya tgh jadi mr. Mama... malas la kami menggangu.. teman terjah jiran kanan je..

DUN Behrang 2020 said...

To Kasmawati:

Tahniah kpd anda juga dan rakan-rakan yg dapat menguasainya dalam tempoh yg sgt singkat...
Anda masih boleh bertanya melalui emel...insya Allah saya akan cuba bantu...

DUN Behrang 2020 said...

To iina:

Mauk kul 2 keluo jam 6 lebih...kira 'masuk' UPSI gak la kan...

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Hahahaha...tu pun sbb ada org 'jemput'...

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Nak lari ke mana tu...tma kasih la kpd anda, pakcik jaga , tukang kebun.. mak cik cafe ...dll...hehehehe!

DUN Behrang 2020 said...

To leeza:

Seronok gak 'berkesempatan' bersama anda semua...insya Allah akan saya sediakan secepat mungkin...

DUN Behrang 2020 said...

To shifu67:

Alamak...dah kantoiii! Hahahaha..orang berbudi kita berbahasa...org memberi kita....?

DUN Behrang 2020 said...

To Cgu Rashid:

Saya pun kemalu-maluan gak...tapi demi agama, nusa dan bangsa...cewah!!! Hahahahaha...!

DUN Behrang 2020 said...

To azlanlin:

Amin...syok gak masuk U ni ek?

DUN Behrang 2020 said...

To Zyma Saad:

Tak de chance daa...sedap coklat tu...kejap je abiss...tu sbb aku amik gambar awai2...

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Uwaaaa...tak aciiiii! Aku belajo bhs bangla jerr weh...!

DUN Behrang 2020 said...

To xiinam:

Nama tu suka suki jer aku bagi...bukan salah ibu mengandung...hahahaha! Slurp...blurpppp!

DUN Behrang 2020 said...

To GPI:

Oooo mike le yg parking dpn rumah teman tu ye...org rumah bgtahu...katanya kereta tu spt dikenali ramai...ptg tu teman tak jadi mr mama...teman kluo 'melambak' bwk keta Cik Ayang...

GPI SKSV said...

'kenali ramai ' la kunun...
anyway, slmt tiba di Pulau Pinang...

jarang sangat miker ni reply comment pada hari minggu...

DUN Behrang 2020 said...

To GPI:

Beruk ben teman kurang power walau pon dok kat BANDAR Behrang 2020! Penat bayo 50 hengget je tiap2 bulan...

azlanlin said...

Apa yang bestnya masuk u bro?

Framestone said...

la awat xroger huhuhu

www.broframestone.com

DUN Behrang 2020 said...

To azlanlin:

Nak jawab ker...huhuhu...best wooooo!

DUN Behrang 2020 said...

To framestone:

Saja tak nak roger...nk jadi spy...hihihihi!

semut api said...

YB,
amboiiii...dah jadi mentor plak sekarang..

dalam envelope tu bak sekeping..

:)

DUN Behrang 2020 said...

To semutzapi:

Mentor? Tak de la...atas permintaan kawan2 je...nk sampul tu ker...rasanya ada lagi...tp isinya dah tak de la....

Che' Pit said...

hmm cenderamolot.. 1st time dgr ni, haha..

DUN Behrang 2020 said...

To Che'Pit:

Hahaha..AMARAN KERAS: Dilarang menggunakannya secara rasmi!

LiNda said...

..AMARAN KERAS: Dilarang menggunakannya secara rasmi!

hahaaa...
heheee..
wakaka...

..AMARAN TAK BERAPA NAK KERAS :

Boleh gunakan setelah dirasmikan !

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Hahahaha...wah, sudah dirasmikan oleh Pn Linda ek?

Kaishah said...

Dun Behrang..nak tanya kalau nak masukkan channel radio dan muzik camne..Cari e-mail Dun Behrang tak jumpa. Kalau antar kat email saya pun boleh..
kasma_iab@yahoo.com