Followers

Monday, March 29, 2010

Pagi Yang Gelap...

Pagi yang gelap kini sudah terang...

Pagi yang gelap seperti biasa aku bersiap-siap untuk ke tempat kerja tetapi tidak lagi 'terkejar-kejar' ke Gopeng untuk punch card kerana jarak dari rumah ke tempat kerja baru hanya sekitar 5 km sahaja.

Keterujaan memang tidak dinafikan bila malam sebelumnya aku telah bersiap sedia dengan 'semangat' baru...

Tu diaaaaa...

Usai perhimpunan pagi aku mengadap GB dan setelah berbincang akhirnya aku mengajar satu subjek sahaja dengan 8 waktu. Ini disebabkan aku dilantik sebagai Guru Penyelaras Bestari (GPB) dan sememangnya waktu mengajar untuk GPB antara 8 hingga 10 waktu...

Namun 'misi' aku adalah untuk memaksimakan penggunaan ICT dalam PnP dan persekitaran sekolah supaya ia seiring dengan arus zaman...insya Allah!

DUN: Dan satu lagi yang penting aku boleh pergi kerja sama-sama dengan Cik Ayang dan makan tengah hari bersama-sama...

30 comments:

Ku Tak Sempurna said...

macam budak2 baru nak masuk sekolah plak

.
.

semua serba baru... tu diaaaaa
:D

Che' Pit said...

'misi' aku adalah untuk memaksimakan penggunaan ICT

hihi mmg terbukti sbb GB mike pun ada FB kan.. tapi mike le kena cover2, kalau tak, habislah GB mike skodeng aktiviti mike..

welcome back bro..
semua yang terbaik untukmu..

kakngah said...

bj dlm pelestik lg.. hihihi!!

kakyong said...

psssstt DUN... ada kosong lagi tak kat sekolah baru tu? hik2x

LiNda said...

Wahhh... dah pasang niat nak pergi kerja and makan bersama-sama .

Tahniah erk !

DUN Behrang 2020 said...

To KTS:

Hahahahaha...terlebih sudahhhhh!!!

DUN Behrang 2020 said...

To CP:

Hahaha...x pe sbb teman dan GB saling sokong menyokong...dan memahami antara satu sama lain...

Tenkiu...tenkiu...tenkiu!

DUN Behrang 2020 said...

To kakngah:

Hahahaha...nk nunjuk baru beli tuh! Hihihihi...

DUN Behrang 2020 said...

To kakyong:

Banyak kosong...sila buat permohonan segera...hahahahaha!

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Itukan saat2 manis...saya memang suka saat2 yang macam tu...

Che' Pit said...

uiks, ni update blog sdiri ni, bukan blog sekolah mike.. hihi..

hmm tapi teman lagi suka theme lama.. nampak lagi meriah

teman tgh kursus ni, tapi slot member.. duk belakang senyap2 online hihi

ONE ZABA said...

selamat reraba raba minggu pertama ngajo ni. lama tak ngajo..mesti pening punya la.

julietchun said...

errr..ingatnya utk hantaran kawen tu,ekekeke.

DUN Behrang 2020 said...

To CP:

Adoiiii...silap daaaa...nanti la teman 'update' yg betul2 pilihan hati...kena tumpu yg sekolah punya dulu...so...'terimalah yg ini seadanya'...uwaaaaaaaaaaaaa!!!

semut api said...

'Dan satu lagi yang penting aku boleh pergi kerja sama-sama dengan Cik Ayang dan makan tengah hari bersama-sama...'


nih nak pi kerja ka nak pi honeymoon bro?

:)

DUN Behrang 2020 said...

To One Z:

Ya betul bro...nak cari kelas pun satu hal...nasib baik satu kelas je...lepas tu 'buku azimat' tu...adoiii...!

DUN Behrang 2020 said...

To JC:

Memandai je ko...tempat baru, penampilan kena baru gak!

DUN Behrang 2020 said...

To semut api:

Relax la bro...makan tu waktu tengah hari...time balik kerja dan time rehat...tak salah kan...kan....kan?

Catwoman said...

Kasut baru.....
Baju baru......
Belt baru......
Semua baru lahhh......

Semoga semangat baru ko tu berjaya ye, Cik DUN!!!!

Uwahhhhhhhh, semakin dekat dgn Cik Ayang ye...... :)

DUN Behrang 2020 said...

To Catwoman:

Semoga semangat baru ko tu berjaya ye, Cik DUN!!!!

Hahaha...cam tak 'konpiden' ngan aku jer...

Apapun, TQ!

LiNda said...

Wahhh...

Jawapan KHELAS !

Next year baling batu lagi okeh .

hahahaha larikkkks ...

Che' Pit said...

sis Linda,

baling batu pastu malam2 cakar dinding, ngeh ngeh ngeh..

kuIna LadyInRed said...

amboi.. amboi.. amboi... nanti leh suap suap yer..

iina said...

Selamat bertugas.. bagus tuh misi tuh.. Dulu pernah masa mengajar kursus Pengunaan ICT dalam pengajaran utk program sekolah rendah.. assignment diorg kena buat laman web utk sekolah2 rendah. Ramai student saya yang pergi sekolah takde laman web.. diorg tolong buatkan.. Itu dululah.. rasanya dlm 4 5 thn lepas hehehe..

Lepas nie leh dating selalu ler ;)

Shifu67 said...

wahh.. sonok la ko... balik sekolah, terus jadi GPB

apa2 pun selamat bertugas di tempat baru... apa website sekolah ko

DUN Behrang 2020 said...

To Linda:

Bergantung pada keadaan...kalau kali ni tak 'ready' nak baling batu...nak 'honeymoon' dulu...kira lmbt la kumpul batu tu...

DUN Behrang 2020 said...

To CP:

Aikksss...camner lak leh tahu ni...ermmm...konpius seketika!!!

DUN Behrang 2020 said...

To KuIna:

Hihihihi...teringat lak masa 'makan beradap'...u suap i...i suap u!!!

DUN Behrang 2020 said...

To iina:

Sekarang pun tak banyak sekolah yang ada website terutama sekolah rendah disebabkan kos 'sewa tapak'...majoriti beralih arah ke weblog!

DUN Behrang 2020 said...

To shifu67:

Kena tunggu dulu bro...lom sempat ikuti perkembangan website sekolah...la ni baru ambil alih 'blog sekolah'...